****** ارسال فرش به صورت رایگان و پرداخت درب منزل می باشد. ******

چهارشنبه 30، مرداد 1398
چطور از فرش ماشینی مراقبت کنیم؟

چطور از فرش ماشینی مراقبت کنیم؟

Guidelines for Maintaining Carpet

همه ی ما خوب میدانیم تنها خریدن جنس با کیفیت شرط ماندگاری یک کالا نیست، بلکه مهم تر از آن نحوه ی نگهداری ما از آن محصول است.

به طور قطع اگر گرانبهاترین فرش نیز در خانه پهن شود اما اصول نگهداری از آن رعایت نشود، نه تنها فرش عمر مفید خود را نخواهد کرد که زودتر از آنچه که فکرش را بکنید از بین خواهد رفت. چه تفاوتی میکند که در محیط خانه چه نوع فرشی پهن شده؟ فرش ماشینی است یا دستباف؟ گلیم است یا فرش فانتزی؟ اصلا فرش 700 شانه است یا فرش 1000 شانه، در هر حال هر نوع مراقبتی اصولی دارد که باید دانست.

 در وهله ی اول باید از خود بپرسید چقدر در مورد فرشتان اطلاعات دارید، آیا جنس الیاف مصرفی در فرش ماشینی را میدانید؟ نام ابریشم به کار رفته در فرش برایتان آشناست؟ معیارهای درجه بندی فرش ماشینی چطور؟

و...

اگر از این مرحله گذر کرده اید یعنی گام های اساسی و مهم را طی کرده اید؛ حال در ادامه میخواهیم روش های نگهداری از فرش را بررسی کنیم و ببینیم چگونه میشود از این دارایی گرانبها محافظت کرد.

سطح فرش را تمیز کنید.

حداقل هفته ای یکبار تمام سطح فرش را جارو بکشید، شاید کار ساده ای به نظر برسد که زمان زیادی را هم از شما نمیگیرد اما نکته ی بسیار مهمی است؛ چرا که باعث بالا رفتن طول عمر فرش شده و از جرم گرفتن رشته های آن جلوگیری میکند. تقریبا ماهی یکبار نیز فرش ها را به صورت عمقی تر تمیز کنید و محل های دور آن را جارو بکشید تا گرد و غبار احتمالی از دور فرش ها نیز پاک شوند.

جارو کشیدن فرش را سرسری انجام ندهید، به خصوص در مورد گبه ها که پرزهای بلندی دارند و الودگی را خیلی بیشتر جذب میکنند، یا در مورد فرش1200شانه به دلیل شانه و تراکم بالای فرش باید برای تمیزکاری آن زمان بیشتری را گذاشت.

قسمت هایی از خانه را که میدانید رفت و آمد در آنجا بیشتر بوده و امکان ریختن موادغذایی هم بیشتر است را با دقت و حوصله ی بیشتری جارو بکشید. باز هم از جوش شیرین غافل نشوید، از این معجزه آسای خوش بو کننده! اگر قبل از جارو کشیدن فرش مقداری جوش شیرین روی فرش بپاشید و مقداری از آن را هم درون کیسه ی جارو برقی بریزید از بوی نامطبوع هم پیشگیری خواهید کرد.

سریع اقدام کنید.

مهمترین چیزی که باید مدنظر داشته باشید این است که با وجود بچه های کوچک یا حتی بی احتیاطی های خودمان، پیش می آید که مواد غذایی یا ازین دست چیزها روی فرش ریخته شود؛ در این مواقع بهترین کار این است که سریع اقدام به تمیز کردن فرش کنید. اگر همان لحظه که چیزی روی فرش ریخته میشود آن را پاک کنید احتمال اینکه بعدا لکه و اثری از آن باقی بماند هم کمتر میشود.

 

نکاتی که باید در این مواقع مد نظر قرار دهید عبارتند از:

-ابتدا اضافه های ماده ی ریخته شده را پاک کنید. سپس از شوینده ها استفاده کنید.

-اطمینان حاصل کنید که ماده شوینده ای که قصد استفاده از آن را دارید تار و پود فرشتان را از بین نمیبرد؛ به این منظور مقداری از شوینده را در گوشه ای از فرش امتحان کنید تا از آسیب زننده نبودن آن اطمینان حاصل کنید.

-تنها به تمیز کردن نقطه ی کثیف شده بسنده نکنید بلکه کمی اطراف آن را هم تمیز کنید تا لکه به مناطق دیگر سرایت نکند.

-حتما پس از تمیز کردن لکه با مواد شوینده، با پارچه ای تمیز و بی رنگ قسمت های خیس را خشک کنید.

-از پا گذاشتن روی قسمت های خیس فرش خودداری کنید تا میکروب ها و آلودگی را به آن قسمت جذب نکنید.

اجسام سنگین را هر از گاهی جا به جا کنید.

-در ابتدا و قبل از پهن کردن فرش، کف خانه را تمیز و عاری از گرد و قبار نمایید.

-گلدان، اجسام سنگین دیگری چون مبل ها، تلویزیون و دیگر چیزها را مستقیما روی فرش نگذارید.

-دقت کنید که اگر گیاهی روی فرش قرار دارد آّب داخل گلدان روی فرش نریزد؛ اغلب پوسیدگی های فرش‌ها به خاطر آب های اضافی پای گلدان است.

-کار عاقلانه تر آن است که مرمت فرش ها را به زمانی واگذار نکنید که کاملا نخ نما شده و از بین رفته اند.

-آفتاب زیباست اما تابش مستقیم آن روی فرش باعث رنگ پریدگی قالی میشود و نیمه ای که زیر آفتاب بوده با قسمت دیگر رنگ متفاوتی خواهد داشت.

-محافظت از ریشه ی فرش ها را فراموش نکنید و هر چند وقت یکبار فرش را سر و ته کنید تا پاخوردگی ها در بخش های مختلف آن یکسان باشد.

 

نکته: اگر فرشتان ابریشمی است و به عنوان تابلو فرش از آن استفاده میکنید، فرش را مماس با دیوار و چسبیده به آن آویزان نکنید.

نکته2: اگر قصد پهن کردن فرش ماشینی خود را ندارید، بهترین روش نگهداری از آن لوله کردن قالی و قرار دادن آن به صورت افقی است. توجه کنید که محیط خشک باشد و هوا به خوبی در آن جریان داشته باشد. همچنین هر چند ماه یکبار فرش را به مدت 24 ساعت پهن کنید و دوباره آن را به صورت لوله شده درآورید.

نکته3: قبل از پهن کردن فرش به کف خانه دقت کنید، درزهای لا به لای سنگ فرش ها محل بسیار خوبی برای رشد موجوداتی چون بید هستند؛ برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی میتوانید از پودر نفتالین یا نگزالت کمک بگیرید. دقت کنید که افراط در هر چیزی ضرر زننده خواهد بود و استفاده زیاد از حد این مواد نیز در رنگ های فرش اثر نامطلوب خواهد گذاشت.

* اگر راهکار دیگری دارید با ما و دیگر کدبانوهای خانه‌دار در میان بگذارید، نظرات خود را میتوانید در زیر همین مقاله ثبت کنید تا با هم به اشتراک تجربه‌هایمان بنشینیم. *

 

 

نظرات کاربران

کد امنیتی